Gorilla Glass 5 duce anduranța telefoanelor pe noi tărâmuri

de: Alexandru Puiu
21 07. 2016

Într-o perioadă în care volumul informațiilor din smartphone este din ce în ce mai generos, cu Gorilla Glass 5 aveți tot ce vă trebuie pentru a preveni un dezastru.

Gorilla Glass a evoluat semnificativ în utlimii ani și pare să fi devenit între timp instrumentul ideal pentru cei care pun preț pe un gadget cu un aspect estetic impecabil. Ajunsă la versiunea a cincea, această tehnologie actualizată reușește să fie ideală pentru protecția smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice de top. Momentan nu există o listă oficială cu telefoanele ce ar urma să fie primele care adoptă Gorilla Glass 5, dar nu ne-ar uimi ca lista să includă umătorul iPhone sau Galaxy Note.

În cadrul anunțului oficial pentru noua tehnologie, cei de la Corning s-au aruncat la o serie de comparații impresionante, în speranța că vor fi semnificativ mai ușor de înțeles de către audiență. Ca urmare, Gorilla Glass 5 ar trebui să fie de patru ori mai rezistent decât generația anterioară de sticlă ranforsată. În 80% dintre trântele de la 1,8 metri înălțime testate, aparatul nu a pățit nimic. Nici măcar nu contează dacă veți da telefonul de pământ pe o suprafațaă accidentată, respectiva aventură nu ar trebui să aibă urmări dramatice.

,,Cu fiecare generație succesivă de Corning Gorilla Glass, am dus tehnologia protecției cu sticlă la noi niveluri. Gorilla Glass 5 nu este o excepție de la regulă, mărind avantajul Corning când vine vorba de rezistență la căzături în fața concurenței. Cu cea mai mare parte a trântelor având loc între înălțimea umărului și a șoldurilor, am știut că îmbunătățirea rezistenței la căzături va fi un pas în față important și necesar.” Astfel și-a manifestat entuziasmul vizavi de noul său produs John Bayne, managerul general și vicepreședintele Corning.

Marea bucurie în privința Gorilla Glass 5 este că nu vorbim de o tehnologie aflată în stadiu de proiect. Producătorul a promis deja că-și va găsi loc în produce comerciale până la finele anului.